Nový iPure – praktičtější, pohodlnější a rychlejší

Nový iPure

Po více než třech letech jsme se rozhodli na začátku letošního roku výrazně modernizovat celý projekt iPure. Právě vstupujeme do druhé fáze, ve které se iPure staně obsahově mnohem praktičtějším a hlavně rychlejším a pohodlnějším pro čtení a poslech. Co jsme pro vás připravili?

Poslání iPure

Když jsme v roce 2017 zakládali magazín iPure, vytýčili jsme si tři hlavní cíle. V první řadě je iPure magazínem bez reklam, kterému můžete věřit. Nezveřejňujeme ani spekulace a dohady, ani PR články výrobců, ani zavádějící či manipulativní informace. Jsme pyšní na to, že jsme ani jednou nepodlehli vnějším tlakům a toto pravidlo jsme nikdy neporušili.

Druhým naším cílem bylo a stále je pomáhat české Apple komunitě. Postupně jsme kromě magazínu začali pravidelně publikovat výuková videa, pořádat webináře, vydávat podcast, psát knihy, pořádat konference a k projektu iPure patří i diskuzní server MacForum.cz a novinkový portál Digit.cz. Těšíme se na moment, kdy budeme moct znovu pořádat i fyzické akce.

A třetím důležitým cílem, který jsme si vytyčili je osvěta a edukace Apple uživatelů. Chtěli jsme publikovat co nejvíc praktických návodů, tipů a rad pro každodenní používání Apple produktů. V tomto ohledu cítíme, že máme co zlepšovat, a na to jsme se zaměřili v druhé etapě změn!

Praktičtější obsah a více návodů

Rozhodli jsme se, že iPure musí být mnohem praktičtější a užitečnější pro běžné Apple uživatele. V březnu jsme proto vytvořili novou redakční radu a přepracovali fungování redakce tak, aby měla víc prostoru a času pro přípravu mnohem praktičtějších a propracovanějších návodů.

Od čísla 178/2021 jsme najeli na nový redakční plán, v rámci kterého se můžete těšit na minimálně dva návody v každém čísle magazínu, pravidelné minisérie zaměřené na workflow a praktické tipy a návody. Od dubna opět vrátíme pravidelné měsíční Apple koncily, ve kterých se dozvíte, jak své jablečné miláčky využívají přední osobnosti české Apple scény a nebudou chybět ani pravidelné recenze toho nejlepšího příslušenství.

V dubnu navíc vydáme třetí knihu, která je o životě s iPadem a najdete v ní neuvěřitelné množství praktických rad, postupů a inspirace. Na přelomu dubna a května se můžete těšit na knihu Jak na zvuk s Applem, ve které vás naučíme pracovat s GarageBandem.

Profesionálnější a pravidelnější

Již od začátku roku 2021 jsme začali pravidelně každý týden pořádat webináře, publikovat nový díl podcastu a vydávat video návody. Od dubna se můžete těšit na větší množství video obsahu a to v podobě video kurzů, ve kterých se vždy zaměříme na jednu aplikaci a probereme důsledně a do detailů její ovládání. Postupně jsme vybudovali zázemí profesionálního video ateliéru, díky kterému budou nová videa připravována pravidelně a na špičkové úrovni.

Další novinkou, kterou jste jistě zaznamenali jsou dva nové formáty magazínu, které jsme přidali k původní PDF podobě. Interaktivní ePUB je technicky i esteticky špičkou mezi tím, co v ČR vychází jako elektronický magazín a snese srovnání se zahraničními projekty jako je třeba Wired či Macworld.

Pohodlnější a rychlejší

Mnoho našich fanoušků si stěžuje, že nemá dost času číst magazín. Je těžké v dnešní době si najít chvilku klidu a vychutnat si iPure v křesle se sklenkou něčeho lahodného. Proto jsme se rozhodli zvýšit komfort pro naše předplatitele tak, aby mohli číst nebo poslouchat iPure kdekoli a kdykoli.

První cestou je nový zjednodušený ePUB, který se skvěle čte na menších displejích, například na iPhonu. Máte rádi čtení textů, ale nemáte čas se začíst na počítači? Nevadí, s novým zjednodušeným ePUBem můžete číst iPure i ve vlaku, v autobusu nebo třeba na zastávce.

Druhou možností je audio podoba. Počínaje číslem 178/2021 začala audio podoba iPure vycházet současně s magazínem! To znamená, že hned ve čtvrtek večer bude k dispozici jak textová, tak i audio verze. V pátek ráno cestou do práce se budete moci zaposlouchat do nového obsahu! kromě jednotlivých článků nově vydáváme celé číslo magazínu jako jeden MP3 soubor, abychom ještě víc zjednodušili poslech. Chcete si vyzkoušet audio verzi? Zaposlouchejte se do 178. čísla na zkoušku.

Na duben plánujeme i první ze série aktualizací naší mobilní aplikace.

Dubnem nekončíme

V průběhu dubna dokončíme novinky, které interně označujeme jako druhou fázi vzniku nového iPure. Následovat bude ještě třetí fáze, ve které bychom rádi rozšířili působení iPuru, přišli s novou grafickou podobou webu a zjednodušili systém objednání a správy předplatného. Věříme, že rok 2021 posune iPure na novou úroveň a vy u toho budete s námi. 

Líbí se vám, co jsme pro vás v iPure změnili a chcete si magazín předplatit? Prvním sto zájemcům nabízíme časově limitovanou 50% slevu na všechny druhy ročního předplatného. Stačí do 30. 4. 2021 použít slevový kód NovyiPure. Slevový kód můžete použít jak na nové předplatné, tak pro prodloužen či vylepšení stávajícího.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *