Moštárna 223/2024

Nové iPhony už jsou doslova za dveřmi. Apple oznámil datum zářijové keynote, na které tradičně představuje své nové telefony. Nové iPhony a Apple Watch budou představeny 9. září od 19:00 našeho času. Minule jsme zmiňovali, že Apple umí překvapit navzdory snahám “rumoristům”. Všechny “zaručené” informace uváděly ještě pár hodin před zveřejněním jako termín keynote 10. září.

Ve Zlíně proběhne speciální akce s názvem Apple in Zlín, kde kromě sledování samotné keynote bude k dispozici expozice historických Apple produktů, přednášky, networking se zajímavými hosty a mnoho dalšího. A pokud nebudete zrovna ve Zlíně, tak se samozřejmě můžete těšit na náš společné živé vysílání iPure a Alisczech.

Další přehled novinek za uplynulý víkend je tady, přeji pohodové čtení u 223. Moštárny.

Apple keynote s novými iPhony proběhne 9. září (Apple)

Apple na svých stránkách zveřejnil termín keynote s heslem “It’s glowtime” v grafice odkazující na Apple Intelligence.

Vyplatí se koupit Apple Watch X? Mohou překvapit? (Alisczech)

Kromě nových iPhonů se 9. 9. dočkáme s nejvyšší pravděpodobností představení i nových Apple Watch, Apple Watch Ulta a Apple Watch SE.

Apple in Zlín (Michael Vita)

V rámci Apple keynote proběhne ve Zlíně speciální akce, kde bude k dispozici také expozice historických Apple produktů, přednášky, networking a mnoho dalšího.

Odkaz na Apple keynote (Apple)

Apple již na svém YouTube kanále zveřejnil odkaz na keynote. Představení nových iPhonů bude možné sledovat také na webu Applu nebo na Apple TV.

Režisérská verze Napoleona je k dispozici na Apple TV+ (Apple TV)

Ridley Scott uvedl vlastní verzi velkofilmu Napoleon, která je o 48 minut delší než původní verze.

Přehled zářijových novinek na Apple TV+ (9to5Mac)

Slow Horses a Wolfs jsou hlavní taháky pro září.

Belkin MagSafe stojánek (Filip Brož)

Stojánek, který se za vámi otáčí.

České živé vysílání s iPhony 16 (Alisczech)

Na 9.9. od 18:30 chystáme náš tradiční livestream, ve kterém se můžete těšit na živý komentář v češtině Apple keynote s iPhony 16 a dalšími novinkami. Kromě komentáře vás čekají i soutěže a drobná překvapení. Těšíme se na společné prožití super akce.

Spotify si stěžuje na další naschvál Applu (AppleInsider)

Uživatelé iPhonu již nemohou používat fyzická tlačítka na ovládání hlasitosti při posílání hudby přes Spotify Connect do jiného zařízení.

X je blokován v Brazílii (9to5Mac)

Nejvyšší soud původně kromě blokování aplikace žádal také stažení aplikace z App Storu.

iPure Podcast 252: Vyrážíme na veletrh IFA Berlín (iPure)

IFA Berlín 2024 je veletrh spotřební elektroniky, který začíná 6. září a nebudou na něm chybět ani Honza Březina a Michal Henych.

The Talk Show (John Gruber)

John Gruber si pozval do svého podcastu reportéra 9to5Mac Chance Millera, se kterým probral novinky kolem DMA a také nadcházející Apple keynote.

CFO Applu se přesouvá na jinou pozici (Apple)

Apple v tiskové zprávě uvedl, že Chief Financial Officer Luca Maestri se od 1. ledna přesune na jinou pozici. Maestri se pravidelně účastnil pravidelných konferenčních hovorů se zveřejňováním finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí.

Vyhraj cestu do USA! Pojeď s námi na CES 2025 a do Applu! (iPure)

Vyhrajte s námi týdenní pobyt v USA, možnost vidět jak se dělá zpravodajství z CES 2025, návštěvu Applu v Cupertinu a navíc získejte 50% slevu na předplatné iPure!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *