Peak Design Everyday Backpack V2

Peak Design V2

Peak Design. Slova a název americké firmy v jednom, které asi nemusím více představovat. Pokud znáte redakci iPure, tak asi víte, že většina z nás nosí svá zařízení a techniku právě v těchto zavazadlech. Já nejsem výjimkou. Jakmile vás Peak Design jednou pohltí, nechcete už používat nic jiného. Před pár týdny vyšla aktualizovaná řada batohů s označením V2. Jak asi správně tušíte – neodolal jsem a dal jsem po dlouhé době přednost batohu před messengerem.

Na stránkách iPure jste již několikrát mohli číst recenze na tyto skvělé batohy. Jednou jsme psali o první řadě Everyday Backpacku a já jsem popisoval zkušenosti s Messengrem. Ten mám stále moc rád a používám ho. Všude jsem ale slyšel chválu na klasické batohy. S příchodem nové řady přišel čas na upgrade a udělal jsem dobře.

Peak Design V2

V2

Nový Everyday Backpack vypadá na první pohled stále stejně. V Peak Designu si však dávají záležet na detailech a berou na vědomí zpětnou vazbu od uživatelů. Nová řada V2 tak vylepšuje všechny neduhy předchozích modelů. Batohy jsou celkově designově čistší a zipy mají zaoblené tvary. Právě i uzavírání je mnohem lepší a okolo zipů jsou nové materiály. Uvnitř naleznete nové uspořádání pro kapsy a boční kapsičky. Zvětšena byla i kapacita pro notebooky, tablety či vaše dokumenty. Aktualizovaná je i ikonická přezka MagLatch či nové ramenní popruhy, které jsou magnetické.

Jsou to sice detaily, ale jako celek působí velmi dobře. Vše souvisí se vším. Nechci zde zabřednout v technickém popisu produktu. Opět bych vám rád ukázal konkrétní použití, tedy jakým způsobem mi batoh slouží a proč jsem nakonec zvolil větší, ač jsem původně dva týdny používal menší variantu.

20L

Nejtěžší rozhodnutí, které musíte na začátku udělat, je výběr barvy a velikosti. Ikonická barva pro Peak Design je šedá, tedy charcoal, ve které mám i zmíněný messenger. Chtěl jsem se trochu odlišit. Zvolil jsem tedy černou barvu a menší 20litrové provedení. Nepotřebuji zavazadlo, ale funkční městský batoh.

Peak Design V2

Po rozbalení jsem více než hodinu objevoval všechny funkce Everyday Backpacku. Batohy od Peak Designu jsou jako gadgety. Musíte najít všechny featury a nastavení. Zkoukl jsem několik videí a prošel všechny možnosti. Uvnitř hlavního prostoru naleznete tři skládací origami přepážky, které si můžete jako vždy libovolně vytvarovat. Právě ty prošly změnou a dle mého jsou odolnější a bytelnější.

Nakonec jsem zvolil uspořádání několika kapes a otevřeného hlavního prostoru s horní kapsou pro peněženku a nějaké drobnosti. Celkově jsem do 20litrového batohu naskládal najednou 13″ MacBook Pro, 12,9″ iPad Pro, DJi Mavica Mini v combu (cestovní obal), kabely, redukce, AirPody Pro, mikrofony, DJi Osmo Action (se stativem), DJi Osmo Pocket, peněženku, klíče a nějaké drobnosti (hadříky, kabely, USB klíčenky…).

Nové kapsy

Využil jsem doslova každé místečko. Na obou stranách batohu naleznete hned dvě velké kapsy, přičemž jedna z nich se dále dělí na dvě malé kapsičky a jednu větší kapsu. Díky tomu můžete do detailu promyslet, kam uložíte sluchátka, redukce nebo papírové kapesníky. Každá kapsa se hodí pro něco jiného. Vnitřní prostor si pak můžete složit dle libosti.

Do batohu snadno umístíte kompletní fototechniku nebo oblečení na víkend. Na zádech pak najdete oddělenou část pro notebook a tablet. Do 20litrové varianty zvládnete vložit až 15″ MacBook Pro a 13″ iPad. Osobně jsem tam bez problémů dal 13″ MacBook a velký iPad Pro s klávesnicí. Kapsy jsou oddělené přepážkou, takže se o ně nemusíte obávat, avšak ano – už je to trochu těsné. Na druhou stranu nemusíte nosit obě zařízení najednou, většinou vám bude stačit jedno.

V horní části také naleznete magnetickou kapsu s dvěma malými kapsičkami na nějaké cennosti. Všude se setkáte s měkkými polstrovanými materiály. Nikde nic nevyčnívá ani neschází. Jednoduše víte, že tenhle batoh prostě něco vydrží!

Upínací systém

Hlavní část Everyday Backpacku chrání klopna s magnetickým systémem MagLatch. Ten je ikonický pro svůj způsob uchycení a otevírání. Musíte vždy lehce zatáhnout dolů a teprve poté otevřít klopnu. Zároveň zde máte několik poloh, které se přizpůsobí dle toho, kolik toho zrovna uvnitř máte. Snadno tak můžete batoh nafouknout. Stále si přitom drží svůj tvar a eleganci.

Přizpůsobitelné jsou i ramenní popruhy, které přesně dosednou na vaše záda. Pomocí pár jednoduchých triků si upravíte batoh na zádech, a to i klidně dle toho, jak moc oblečeni jste či jak dlouho budete mít batoh na zádech. Stačí jen zatáhnout za správné šňůry. Snadno si můžete připnout další popruhy, které vás stabilizují, například pruh přes hrudník či břicho.

Peak Design V2

K batohu snadno upevníte stativ, karimatku nebo nějakou deku a další oblečení. Opět k tomu využijete upínací systém a popruhy, které jsou součástí balení. Všude na batohu naleznete drobná očka a háčky. Je to prostě gadget.

Takto jsem každý den vyrážel na školení a své tradiční pochůzky. Pokud sledujete mé vlogy a videa na sociálních sítích, tak jste batoh jistě viděli. Černá barva vypadá velmi elegantně a hodí se do všech situací. Everyday Backpack přežije jakékoliv počasí i hrubší zacházení. Proti zlodějům můžete využít i vychytávky na zipech, kdy je snadno uzamknete k očku batohu a nikdo se dovnitř jen tak nedostane.

Proč větší?

Jak jsem již uvedl, s 20litrovou variantou jsem byl spokojen. Sice jsem batoh porovnával s větší variantou, do které toho logicky dáte mnohem více, ale do města mi to stačilo. Zlom přišel až když jsem domů přivezl nový 16″ MacBook Pro! Do 20litrového Everyday Backpacku se sice tak tak vejde, ale vedle už nedám tablet. Velmi se mi líbí, že si dokonce mohu slot pro počítač upravit dle jeho velikosti, stačí jen zatáhnout a upravit suché zipy a nastavit si dno, jak potřebuji.

Bez iPadu se neobejdu – upgrade byl nevyhnutelný. Vyměnil jsem tedy 20litrovou variantu za 30litrovou a nelituji. Po pár dnech praktického nošení musím uznat, že mi větší varianta sedí lépe na zádech a dosedá mi až k bedrům. Velký Everyday Backpack přitom nepůsobí tak mohutně, jak by se mohlo zdát. Vše je samozřejmě velmi individuální dle postavy.

Větší varianta má všechny výhody jako ta menší. Zvolil jsem stejnou barvu, takže jediné, co se změnilo, je to, že všechno je o něco větší. Dovnitř tak snadno vložím nejen 16″ MacBook Pro, ale i 12,9″ iPad Pro, 11″ iPad Pro, drona, příslušenství, a ještě mi zůstává stále hodně místa. Snadno bych k tomu mohl přiložit svoji DSLR s objektivem, náhlavní sluchátka nebo oblečení. Do 30litrové varianty se snadno sbalíte na víkend.

Batoh na celý život?

Vyzkoušel jsem již mnoho messengerů a různých batohů. Je to stejné jako u Applu. Jakmile jednou zkusíte Peak Design, není cesty zpět. Mám v plánu, že budu i nadále kombinovat 15″ Messenger a 30litrový Everyday Backpack. Primárně teď chci více používat batoh, protože toho do něj nejen více naložím, ale v určitých situacích je i praktičtější, což jsem si dosud neuvědomil. Batoh zatěžuje vaše záda rovnoměrně. Messenger jednostranně.

Nejen nové batohy

S příchodem řady V2 došlo k vylepšení nejen u Everyday Backpacku, ale i dalších zavazadel od Peak Designu. Za zmínku jistě stojí nový Everyday Backpack Zip, který je esteticky a funkčně jednodušší než popisovaný batoh. Pro něžná pohlaví bych doporučil Everaday Tote v béžové variantě. Takový kabelkový gadget s promyšleným uspořádáním. Nový je samozřejmě i Messenger, který je nabízen v jedné velikostní variantě.

Peak Design V2

Myslím, že z portfolia Peak Designu si vybere každý. Už dávno to nejsou jen „obyčejné“ fotobatohy. Funkcionalitou a vnitřním uspořádání se hodí do všech životních situacích. Stále přitom platí, že všechny batohy jsou schváleny jako kabinová zavazadla do letadla, mají držáky pro vozíky a vydrží fakt hodně.

Pokud ještě s Peak Design nemáte zkušenosti, začal bych na vašem místě u popisovaného batohu Everyday Backpack. Cena startuje na 6 890 korunách. Za ni získáte batoh, který spolehlivě ochrání nejen svůj obsah. Věřte mi, že z používání budete nadšeni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *