S 26. číslem letošního roku se dostáváme do prázdninových dní a v iPure jedeme dál. Marek Hajn se zaměřil na Apple Intelligence. Michal Rada pokračuje v seriálu firemní kolaborace. Z kategorie iPadů pro vás máme shrnutí novinek v aktualizaci Final Cut Pro v podání Kamila Chudačíka a Martin Adámek popsal svůj přechod ze starého iPadu Air na nejnovější iPad Pro. V závěru si pak posvítíme na pokračující spor Applu s Evropskou unii.

Během úvodní keynote letošní WWDC zaznělo mnohé, ale „AI“ nebo „artificial intelligence“ mockrát ne. Má k tomu Apple své důvody? Je Apple Intelligence skvělý marketingový tah, nebo se za tímto krokem skrývá ještě něco více? Těžko říct, ale důvody k tomu Apple jistě má.

Všechno jednou začíná a všechno jednou končí… A ne jinak tomu bylo i v případě mého letitého iPadu Air 3. generace. Ač stále plně funkční, ač stále uspokojivá výdrž baterie, přeci jen se už u některých aplikací tak nějak začínal „zadýchávat“ a téměř 5 let na něm bylo znát. Usoudil jsem tedy, že je nejvyšší čas na inovaci a pořídil si iPad nový.

O nařízení Digital Markets Act jsme toho letos napsali hodně a zároveň jsme tušili, že se k tomuto tématu brzy vrátíme. Spirála sporu Evropské unie a Applu se pomalu roztáčí a nabírá i několik nových směrů, které nevypadají dobře především pro uživatele.

Ovládací centrum iOS18

iOS 18 přináší řadu novinek, ale nové ovládací centrum považujeme za jednu z nejpraktičtějších. Pokud vás zajímá, co se změní a co to přinese, tak se podívejte na záznam webináře Honzy Březiny. Stránka je určena pouze pro předplatitele s příslušným typem předplatného. Je nám líto, ale k této stránce aktuálně nemáte přístup. Co může být…

S 26. číslem letošního roku se dostáváme do prázdninových dní a v iPure jedeme dál. Marek Hajn se zaměřil na Apple Intelligence. Michal Rada pokračuje v seriálu firemní kolaborace. Z kategorie iPadů pro vás máme shrnutí novinek v aktualizaci Final Cut Pro v podání Kamila Chudačíka a Martin Adámek popsal svůj přechod ze starého iPadu…