Čas od času se podaří ulovit sólokapra. Nám se to podařilo tento týden! Exkluzivně vám přinášíme rozhovor s Apple analytikem Johnem Gruberem, a to jak v češtině tak i v originále. Skvělý rozhovor a inspirativní text. Dále si můžete přečíst, jak nastavit Apple Watch pro rodinu nebo proč používáme Magic Mouse od Applu. To vše naleznete v letošním 18. čísle iPure magazínu. Dále si také můžete přečíst, jak moc se těšíme na WWDC a skryté funkce iPhonu. Užijte si nový iPure magazín, a to hned ve čtyřech verzích – designové PDF, interaktivním ePUB, speciálním ePUB pro malé displeje a Audio.
Magazín ke stažení
Magazín si můžete do svého zařízení stáhnout ve formátu PDF: iPure 235/2022 (10,8 MB) a nebo pohodlně číst v naší mobilní aplikaci.
Nově jsme pro vás připravili Interaktivní ePUB s animovanými prvky a zjednodušený ePUB pro malé displeje.
Editorial iPure 235/2022
Celý život se snažím pracovat na své schopnosti tolerovat ostatní. Jsem totiž docela prchlivý a umím velmi rychle odsoudit názor nebo vidění světa, které se mnou není kompatibilní. Je to dlouhý a náročný proces, ale může být obohacující. Ne snad, že bych nějak měnil své hodnoty, ale daří se mi chápat i lidi, kteří to mají prostě jinak. A nemusí jít nutně jen o politiku, ale třeba i o jídlo.
Před lety se můj dobrý kamarád rozhodl stát se vegetariánem a pak veganem. Naštěstí to není jeden z těch militantních jedinců, takže jsem mohl mít zvídavé dotazy a dozvědět se o celé věci více, a hlavně to vidět i prakticky. Nic pro mě, přiznávám. Osud ale miluje náhody, které pak do celkové mozaiky zapadnou jako dílky puzzle. Narazil jsem na fantastickou kuchařku Sedm způsobů jak se radovat z jídla od neméně fantastického kuchaře Huga Hromase. Krásné fotky, zajímavé recepty z celého světa a vlastně to má i docela nádech cestopisu. A člověk vaří a vaří a po týdnech mu dojde, že ta kuchařka je kompletně veganská. Autor se o tom nikde explicitně nezmiňuje a v jeho předchozí kuchařce najdete tolik receptů z masa… T
akže se podařilo propašovat do mého jídelníčku hromadu veganských a vegetariánských receptů, a to zcela bezbolestně a dobrovolně. Povedlo se mi docela zásadně snížit spotřebu masa, aniž bych se o to nějak více snažil. Nejhorší je, když snaha o omezení spotřeby masa končí tím, že se z masitého jídla prostě vyhodí maso, nebo se v lepším případě nahradí nějakým „nemasem“. Pro všežravce není ani jedno dobrá cesta, přitom stačí jen otevřít oči.