iPure app

Pokud patříte mezi předplatitele iPure, pravděpodobně jste zaznamenali problémy, které měla naše mobilní aplikace se zobrazováním nových čísel magazínu. Minulý týden se nám se konečně podařilo vyřešit a rádi bychom s vámi o celé věci otevřeně komunikovali, omluvili se za vzniklou situaci a kompenzovali její dopady.

Také ve 24. čísle letošního roku se ohlížíme za vývojářskou konferencí WWDC 2024. Jan Pražák označil svého vítěze a poraženého keynoty. Podívali jsme se na novinky v segmentu Audio & Home. Jakub Dressler už poctivě testuje beta verzi watchOS 11 a aplikaci Vitals. Karel Oprchal i přes svou skepsi k AI vidí potenciál v Apple Intelligence a závěr čísla patří čtvrtému dílu našeho seriálu k firemní kolaboraci.

Apple si letos krásně budoval cestu pro to, aby mohl všem okolo vytřít zrak. AI bylo snad nejskloňovanější slovo už od konce minulého roku a bylo na kalifornské společnosti, aby se také předvedla. Při všem tom shonu, ale mohla zapomenout na ostatní důležité cíle.

Jak hodnotíte novinky z watchOS uveřejněné před týdnem? Věřím, že mnozí z vás jsou spokojeni. Hodně věcí se zlepšilo, ale nejdůležitější je, že se Apple snad už konečně vydal tou správnou cestou. Naše data bude prezentovat každému individuálně tak, abychom jednoduchým způsobem zjistili, co se zhruba odehrává v našem těle. A watchOS 11 je nejspíš jen prvním krokem.

Jako každý rok, i letošní WWDC byla žněmi pro novináře a youtubery, kteří zužitkovali přítomnost celého vedení Applu k natočení obecnějších či detailnějších rozhovorů nejen o právě představených novinkách. Přestože letošní změny v operačních systémech stojí za to, Apple Intelligence (dále jen AI) je asi nejzásadnější novinkou tohoto ročníku. K tomu, abychom podstatu i podobu AI lépe pochopili, nám proto pomohou Tim Cook, Craig Federighi a marketingový konzultant Simon Sinek. 

Hlavním a prakticky jediným tématem tohoto vydání Moštárny nemůže být nic jiného než shrnutí vývojářské konference WWDC v čele s Apple Intelligence. Apple představil ambiciózní plán toho, jak umělá inteligence bude aktivním pomocníkem na vašem iPhonu, iPadu a Macu. Téměř jediným negativem Apple Intelligence je, že je to běh na velmi dlouhou trať a pro…

Další rok je za námi, což fanoušek Applu nejlépe pozná podle toho, že byl odvysílán další tradiční Apple Event. V pondělí večer proběhl přenos zahajovací keynote Celosvětové vývojářské konference 2024, která se i přes svou nečekanou strukturu nesla v duchu umělé inteligence. Tedy aspoň její konec… Ale můžeme tomu vůbec říkat umělá inteligence? Pojďme si v tom udělat pořádek.