iPure 1/2017

Vítejte u historicky prvního čísla magazínu iPure.cz. Připravili jsme pro vás 32 stran plných užitečných informací, recenzí a radosti z Apple produktů. Najdete zde recenzi nového iPhonu 8+ a sluchátek Beoplay H9. Seznámit se můžete se službami Airtable a Whink. A najdete zde i zamyšlení nad vývojem Siri a shrnutí poslední Apple Keynote.

Budeme vám vděční za zpětnou vazbu. Už nyní máme řadu nápadů, jak magazín dál vylepšovat. Pojďme společně udělat iPure lepší.

Pokud si chcete iPure číst off-line stáhněte si jeho PDF verzi (9,1MB).

Jednotlivé články najdete i ve webovém archivu:

Nebo si můžete zalistovat magazínem online:

Komentářů:

  1. Ahoj,
    Nevím jak to máte v plánu dál, ale moc bych se přimlouval vydávat magazín jako e-knihu pro ibooks. Dá se předpokládat, že jej budou číst jen apple uživatelé a tak proč nevyužít tyto možnosti. Zároveň to umožní mít mgazín interaktivní. A možnost si zvolit velikost písma. V pdf je strašně malé ?

    Díky

    1. Priklanam sa k tomuto nazoru. Cital som magazin v pdf a ano, pismo je uz prilis male. 🙂

    2. Též se přimlouvám. Je to malé i na iPad pro 10,5. Je tam zbytečně moc místa na okrajích, trochu jsem si to PDF s prominutím oříznul pro vlastní potřebu v PDF Expert. 🙂

  2. Velmi, opravdu velmi fandím projektům jako je ipure.cz. Obdivuji odvahu, nadšení a poctivou práci. O to víc mne mrzí, že toto vše kazí dle mého zásadní vlastnost magazínu – kvalita článků. Dovolte mi zapochybovat o tom, že recenze na iPhone 8 nebo sluchátka B&O jsou ty nejlepší na českém (neplaceném) internetu. Překlepy, občasný školní sloh se špatným slovosledem nebo protiřečení může být méně náročným čtenářem prominuto, ale neúplnost, povrchnost a evidentní neznalost některých popisovaných témat je v rozporu s tím, co placené médium inzeruje. Přijměte prosím tuto zpětnou vazbu jako podnět k zamyšlení, zda forma nepředbíhá obsah. Držím palce

    1. Díky Pavle za zpětnou vazbu,

      určitě budeme dál pracovat na to, aby byl obsah co nejlepší. Korektura nebyla u prvního čísla nejlepší a určitě na tom budeme pracovat. Co se týče recenzí, co konkrétně je podle váš špatně nebo chybí?

  3. Jenom malá poznámka k vydávání, určitě nerušte PDF formát, případně ho nahraďte jiným universálním. Ač nevlastním od Apple vůbec nic, byl jsem pravidelným čtenářem původního Jablíčkáře.

    Jinak plně souhlasím s připomínkami Pavla, ale věřím, že se to bude zlepšovat.

    Btw. něco ke vztahu se SuperApplem? Netříštíte síly na tak malém trhu?

    1. PDF určitě rušit nechceme, rádi bychom jej doplnili o další kanály. SuperApple je skvělý časopis a rozhodně s Vláďou Janečkem chceme spolupracovat. Myslím, že se s iPure může skvěle doplňovat.

  4. Ahoj! Nápadu s online časopisem fandím, design se mi líbí a držím vám palce! Můj oblíbený časopis je například NewScientist. Neuvažovali jste například spíše o prvním měsíci zdarma, nez jen o prvním čísle zdarma? Z prvního čísla je přeci jen trochu cítit malý tým redaktorů – opravte mě, jestli se mýlim. Recenze mi přijdou trochu povrchní a zdá se mi, že neobsahují moc informací o recenzovaném subjektu, spíše jsou o pocitech a nadšení autora – možná je to záměr a samozřejmě je dobře, že se do každé recenze autorovo nadšení promítá. Upřímně řečeno jsem si na základě pár článků v prvním čísle zatím přesnou představu o kvalitě neudělal. Na druhou stranu chápu, že nechcete vystřílet všechny náboje hned na začátku – ale to je riziko týdeníku oproti web blogu, že se prostě stane, že není o čem psát.

    1. Zdravím Martine,

      v tomto okamžiku neuvažujeme o prodloužení bezplatného přístupu. Ale tím nevylučujeme, že některá další čísla nedáme také jako referenci k dispozici.

      H

  5. Jakou máte představu o četnosti článků? Kromě toho burstu 3. října nevypadá, že by se dělo něco nového. Předpokládám, že člověk vidí, o co bez zaplaceného přichází (alespoň headline).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *